top of page

Bioname yrityksen brändin luominen ja nettisivujen päivittäminen

Mitkä olivat työsuhteen tavoitteet?

Työsuhteen aikana tavoitteena oli päivittää yrityksen ilmettä ja luoda yritykselle omaa brändiä. Tämä tarkoitti markkinointisuunnitelman (ja siihen kuuluvan kartoituksen) tekemistä sekä graafisen ohjeiston luomista, yrityksen jo olemassa olevien väri ja logo määritteiden mukaan, mutta myös niitä korjaillen. Työsuhteen aikana myös mahdollisuutta päivittää näitä logoon liittyviä elementtejä tutkittiin, mutta lopulta pysyttiin vanhassa logossa ja värissä. Lisäksi työsuhteen aikana loin erilaista materiaalia yrityksen käyttöön visuaalisesta tekstiin.

Miten toteutin työni: Töiden tarkempaa kuvausta ja sisällön avaamista

Työsuhteen alusta asti keskeisin tehtäväni oli päivittää yrityksen kotisivuja. Ennen nettisivujen päivittämistä, minun piti tutustua yritykseen ja sen nykyiseen brändiin paremmin sekä kehittää tarvittaessa tästä ilmeestä johdonmukaisempi.

Päivitin siis yrityksen WordPress kotisivuja käyttäen hyödykseni työsuhteen alussa tekemääni markkinointisuunnitelmaa ja luomiani visuaalisia elementtejä. Pääasiassa päivitin nettisivut käyttäen WordPressin lohkoja, mutta jotkin kohdat toteutin html koodin avulla, jotta saavutin sivujen kohtaan halutun tyylin.

Voit nähdä lisää yrityksen ilmeeseen liittyviä elementtejä graafisen suunnittelun portfoliosta sekä lukea kokonaisuudesta lisää konseptisuunnittelu -portfoliosta.

Loin työsuhteen aikana erilaisia visuaalisia elementtejä, sisältöä sekä kotisivujen asetteluja, jotka eivät ole toistaiseksi vielä näkyvissä, mutta joita yritys voi tulevaisuudessa ottaa käyttöön haluamallaan tavalla.

UI Flow XYZ yrityksen
second hand verkkokauppaan

Kyseinen tehtävä on konsepti- ja harjoitustyö, jonka toteutin vuoden 2022- 2023 vaihteessa. Tehtävä oli ennakkotyö osana erästä työhakemusta. Tehtävänannossa tarjottiin myyjän ja myyntitilanteen tiedot, joiden pohjalta suunnittelin max neljässä tunnissa UI rautalankamalleja ja konseptin kyseisen keksityn pohjoismainen huonekaluja myyvän yrityksen second hand verkkokaupan ilmeestä.

Yrityksen ilmeestä ja imagosta

  • ajaton ilme.

  • korkealaatuiset materiaalit.

  • kestävyys.

Lyhyt Design Brief, jossa tehtävänannon keskeiset tavoitteet

  • Luo UI ilmeet, jotka kuvaavat myyjän näkymää kun hän luo sivuille ilmoitusta.

  • Luo sarja mobiili näkymän UI rautalankamalleja.

  • Käyttäjä on jo kirjautuneena verkkokaupan käyttäjätunnukselleen ja täyttänyt maksutapa tiedot.

  • Kuvattava tilanne päättyy, kun ilmoitus on julkaistu onnistuneesti.

Pohdittavia asioita

  • Miten käyttäjä tunnistaa tuotteen?

  • Miten määritellä tuotteen kunto?

  • Miten määritellään tuotteen hinta ja miten XYZ yrityksen komission osuus näkyy hinnassa?

  • Miten huolehtia ostajan ja myyjän luotettavuuden tunteesta yrityksen sivuja käyttäessä ja osto-/myyntitilanteessa?

Lapin Reittiopas -projekti

Maisterin opintojeni lopussa teimme palvelumuotoilu projektin VTT:lle ja Arctic Maas -hankkeelle.

Projektin tavoitteena oli tutkia ja kehitellä ideoita Lapin reittiopas -konseptin luotettavuuden parantamiseksi. Projektin aikana käytimme useita palvelumuotoilun menetelmiä tupla timantista mystery shopping retkiin sekä työpajan fasilitointiin.

Määriteltyämme palvelupolun, kohderyhmän ja tunnistettuamme erinäisiä haasteita palvelupolussa, kehittelimme ryhmänä Lapin reittioppaasta sovelluksen, joka toisi käyttäjälle yhteen useat eri julkisen liikenteen varauskanavat ja antaisi neuvoja ja vinkkejä matkan onnistumiseksi.

Jaoimme jokaiselle ryhmämme jäsenelle yhden sovelluksen näkymän tehtäväksi, jonka lisäksi projektin aikana esiteltyjen diojen pohjat, sekä palvelupolkujen visualisoinnit, olivat minun kädenjälkeäni.

Projektin lopussa esittelimme asiakkaille tekemämme tutkimuksen sekä niistä saadut tulokset ja meidän kehitysideamme Lapin reittioppaan luotettavuuden parantamiseksi.

VTT ja Arctic Maas -hanke kirjoittivat tästä yhteistyöstä blogin, jonka yhteydessä voitte nähdä projektin molempien ryhmien esitykset.

https://www.arcticmaas.fi/2019/05/opiskelijat-palvelumuotoilivat.html

Schedule wall -sovellus ja interaktiivinen pinta

Osallistuin maisterin opintojeni aikana myös vuorovaikutussuunnittelua käsittelevälle kurssille. Kurssin aikana teimme useita harjoituksia ja tutustuimme näiden kautta erinlaisiin vuorovaikutussuunnittelussa hyödyllisiin ohjelmiin, kuten Canva, Adobe XD ja Arduino.

Suunnittelimme Schedule wall -sovelluksen opiskelukaverini kanssa. Harjoituksen tehtävänanto oli suunnitella miten yliopistossa tutkittavana oleva interaktiivinen ja läpinäkyvä tarran kaltainen elektroniikka voisi olla tulevaisuudessa käytössä. Meidän ideamme sijoittui etenkin koulu-, mutta myös toimistoympäristöön, jossa esimerkiksi lasisessa ovessa voisi olla interaktiivinen aikataulu joko toimistossa työskentelevälle tai luokan varaukselle. Interaktiivista aikatauluseinää voisi hallita puhelimeen asennettavan sovelluksen avulla.

Tehtävänantona oli kyseisen projektin lopuksi esitellä meidän konseptimme sekä video, jossa konsepti on käytössä. Kun parini oli vastuussa sovelluksen ja interaktiivisen seinän visuaalisesta ilmeestä, minä tein meille storyboardit sekä opettajan että oppilaan näkökulmasta ja editoin kuvaamamme videon näyttämään toimivaa interaktiivista näyttöä. Projekti oli minun ensimmäinen kokeiluni videoeditoinnista ja opettelin itsenäisesti Premiere Pron ja After Effectsin käytön tätä varten. Lisäksi käytin story boardeissa Adobe illustratoria.

bottom of page